ErgoCold Thermovägg

ErgoLoads samlade erfarenheter kring områdena säkra kyltransporter men också kunskapen hur man får personal att alltid göra på rätt sätt har legat till grund för vår nya thermovägg ErgoCold – Det skall vara en säker och användbar produkt och om man vill ha ett tillfredsställande slutresultat och dessutom få nöjdare personal måste man göra det lätt att göra rätt. Mindre godsskador, ergonomisk arbetsmiljö och effektiva arbetssätt.

ErgoCold väggen är gjort i en sandwichkonstruktion med glasfiberförstärkt laminat som är minst 50% mer stryktåligt än vanligt laminat och därför klarar väggen mycket tuff hantering. Ingen risk för hål som kan ta in vatten vid rengöring med högtryckstvätt utan alltid en fräsch yta och ingen risk för bakteriebildning. Handtaget för att låsa dörren är integrerat i dörren och man behöver inget separat handtag som kan tappas bort. Vikten är -25% jämfört med liknande konstruktioner vilket ger en vikt på endast ca 20 kg per enhet vilket är hela 20% under arbetsmiljöverkets rekommendationer för hur tungt man skall lyfta. Tjockleken på sandwhichkonstruktionen är endast 33 mm vilket gör att väggen tar lite plats. Sammanfattningsvis får man en vägg som är helt tät utan risk för luftläckage mellan temperaturzonerna och en mycket enkel hantering för användaren.

Fördelar:

 • Låg vikt gör den mycket enkel att hantera
 • Med 33 mm tjock panel tar den minimal plats.
 • Integrerad låsning – Kräver miminal kraft för att låsa fast väggen och inget löst extra handtag behövs.
 • Mycket hygienisk och lätt rengöring.

Användingsområde:

 • Multitemp och fjärrtransporter
 • Integrerad låsning gör den mycket lättflyttad och passar utmärkt också som korridorsdörr.
 • Med fördel till livsmedelstransporter för dess enkla rengöring då god hygien krävs.

Klicka här för att komma till faktasida/bra att veta vid användning

Utförande
 • Ytmaterial – Glasfiberförstärkt laminat
 • Sandwichkonstruktion med isoleringsmaterial mellan laminaten.
 • Färg – Vit
 • Integrerad handtag. Inget extra handtag behövs.
Underhåll och skötselråd

Mycket tålig för all typ av rengöring. Högtryckstvätt kan användas och det nya hårda laminatet klarar tuff hantering och det finns ingenstans där vatten kan tränga in.

Produktblad som pdf:ergocold

Allmänt om ErgoCold-produkter

Ett helt nyutvecklat serie skiljeväggar för att avdela temperaturzoner på lastbilar. Vid utveckling av de här väggarna har vi försökt få fram en vägg för säkra och enklare multitemptransporter som också har en patentssökt fasthållningsanordning. En bra thermovägg skalll enkelt kunna flyttas efter mängden gods på bilen, en tät lösning som ger energibesparing av kylaggregatets bränsle och den skall kunna rengöras då tempererade leveranser används nästan uteslutande för livsmedelstransporter.

Vi har nu äntligen fått lansera våra nya ErgoCold väggar där vi har arbetat länge med utveckling för att få fram en så optimala väggar som möjligt och försökt täcka in alla problem runt att skydda gods, skapa bättre arbetsmiljö och lättare att göra rätt. I kombination med detta har vi också tagit fram ett utbildningsmaterial som är riktat mot transportören av godset och endast för detta. Avsändare och mottagare har mycket enkelt med sina uppbyggda kyllager och enhetliga verksamhet.Chaufförer av tempererade transporter har helt andra förutsättningar och därför har vi också tagit fram en pedagogisk utbildning anpassad för chaufförer och åkeriägare.

Kontakta oss gärna för mer information om våra utbildningar för chaufförer och åkerier. Maila info@ergoload.eu eller ring 0512-34 000

Comments are closed.