Temperaturkontroll

Bra att veta om enkel temperaturkontroll

Vi kombinerar ett thermomaterial testat på Sveriges provningsanstalt (för kontroll av det isoleringsvärdet) adderar en thermobox som bidrar med ytterligare isolering och för att säkerställa de lagkrav som finns för temperaturmätning OCH loggning under transport har vi i alla våra system en mätare som också loggar transporten. Denna har start och stoppknapp och vi märker den med datum så att när det är dags för omkalibrering byter man helt enkelt ut den. Den är liten och finns i en ficka på yttersidan medans den medföljande mätaren placeras högst upp i lådan för att säkerställa rätt temperatur. Kyla faller neråt och värme stiger så det första godset som blir uppvärmt är det översta lagret och därför placeras mätaren där. Det är också möjligt att mäta godstemperaturen samtidigt och en templog idag en så låg kostnad. Temperaturloggen sparas efter ett år som dokumentation om man får kontroll ifrån livsmedelsverket. Om man önskar att se temperaturloggen stoppas mätaren enkelt in i datorns USB-port och då allting är plug and play så graferna kommer upp direkt i datorn utan ytterligare programvara.

tempmatetempsensor

Under livsmedelstransporter måste man kontrollera lufttemperatur och även temperaturen på godset. Här finns det inga tydliga regler just när man transporterar utan kylaggregat men med vår Templogglösning utrustar man med en eller två styck temperaturmätare. Den ena för att mäta lufttemperaturen och den andra för att mäta godstemperaturen. Man skall mäta t ex en pall med gods på den mest utsatta ytan i ena hörnet och då är det lämpligt att placera en av mätarna mellan produkterna i ena hörnet. Då säkerställer man att man mäter, kontrollerar men också att man dokumenterar datan då vår temperaturläsare har inbyggd logger. Alla mätare skall kalibreras varje år men vi datummärker våra mätare så att man helt enkelt byter ut mätaren vid varje 12.månaders intervall. Kostnaden för detta är lägre än att kalibrera mätaren och man får då också enkelt en lagring av temperaturloggningen.

TempmateProvrapport

tempmate-m1_manual-en

Temperaturmätare med Chip                                                                               Temperaturindikator

tempmate-S1 V2tempmate-i1

Comments are closed.